Fredag, 18 Maj

Vi började såklart dagen med att äta en smarrig frukost, och efter det bar det av till catacomberna. Efter att ha stått i kö i ca 2 och en halv h, så fick vi tillslut komma in. Eftersom det ligget under marken, så tog det väldigt lång tid att gå ner. Det var jäääätte många trappor!
Det var lite blandade känslor där nere. Från början var det inge läskigt alls, det var bara en massa gångar. Men när man väl kom fram till alla dödskallar och skelettben så blev situationen lite mer obehaglig. Och det var inte bara några få dödskallar... det var väggar som var fullproppade med skelettben osv. 

Det blev dock inte så många kort där nere, eftersom det var ganska mörkt och inte så många lysen. och man fick inte heller ta kort med blixt. Men två bilder får ni se!
Efter catacomberna tog vi tunnelbanan vidare mot Louvren. Det var riktigt häftigt det med! Vi hade ju sett filmen Da vinci koden i skolan, där många scener spelades in på Louvren, så det var coolt! 
Men herregud vad varmt det var där inne! Det var så mycket folk där inne, och det var väldigt dåligt med luft dessutom. 
Vi gick först och såg Mona Lisa, den mest berömda tavlan skulle jag tro? Det var  i alla fall riktigt häftigt att få se henne på riktigt, och inte bara på bild. Men det var super mycket folk som skulle se tavlan. Det var inget kösystem eller något, utan alla bara trängdes om att få ta sina bilder på Mona Lisa. Men som sagt, det var häftigt att få se.
Som om detta inte vore nog för oss, och våra fötter.. åkte vi till sacre Coeur som ligger högt uppe på en kulle med en fantastisk utsikt över paris! Tyvärr tog vi ingen bild, men för att ni ska få se hur fint det var så snodde vi en bild från Google.

Och tillsist avslutade vi dagen med en tre rätters middag. Det var dock ingen höjdare till middag. Eller visst var det helt okej, men middagarna som vi åt dom första dagarna var mycket godare. 
Vi tillbringade sen den sista kvällen på hotellet med en god natt sömn.... eller något åt det hållet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0