Onsdag

Lite snabbinformation om onsdag:
Vi landade i Paris runt 10, och kom nog till Hotellet vid 12. Vi började med att äta lunch, då vi gick till McDonalds eftersom det går väldigt snabbt och smitigt att få sin mat. Men att beställa rätterna var kanske inte det lättaste. Alla var vääääääldigt nervösa och därför glömde många att t.ex säga s'il vous plaît, som betyder Är du snäll, på svenska. Men det gick väldigt bra ändå. Alla fick sin mat, och personalen förstod oss till viss del bra. Efter lunchen gav vi oss ut på våra första äventyr här i Paris. Vi började med att ta oss till Triumfbågen vilket gjorde att dem flesta började få ont i fötterna.. vi gick, gick och gick. Men efter att inte ens kommit halvvägs till slutmålet gjorde vi beslutet att ta tunnelbanan istället. Klokt, må jag säga.
Men som om det inte va nog för våra fötter, så skulle vi gå hela vägen till Notre Dame också.. Påvägen såg vi först Tornet som Marie Antionette satt i innan hon blev halshuggen. Och framför tornet ser vi även floden Seine.
Såg även en liten del av eiffeltornet i bakgrunden

Påvägen gick vi också över en bro där det satt tusentals lås på räckerna. Man skulle kunna kalla det för kärlekens bro. För när ett par har gift sig och är kära så köper de ett lås, låser fast låset i räcket till bron och sen kastar de nyckeln i sjön för att visa att deras kärlek kommer vara förevigt. Det var faktiskt väldigt spännande att se.
Sen tillsut kom vi i alla fall fram till Notre Dame, som är en av de kändaste sevärdigheterna i Paris. Den är känd för att den är en av världens största gotiska kyrka. Folk över hela ärlden kommer dit för att be. Och ja, den var enormt stor..
/ Erika & Martina

Kommentarer
Postat av: Mamma

Va mycket ni får vara med om och se. Vilka fina bilder du tagit:)) Spännande! Jag vill också:))) Ha en fortsatt bra resa!!!



Kram Mamma

2012-05-18 @ 10:35:50
URL: http://martinaelindman.blogg.se/
Postat av: Pappa

Ni verkar ha det kul,men fan så jobbigt./Pappa

2012-05-18 @ 18:01:10
URL: http://martinaelindman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0